Det är på gång

Förra veckan trillade min slutfaktura och all förberedande information inför min resa ner i brevlådan. Vilken känsla!
Det går inte att beskriva hur mycket jag längtar efter att få åka i väg till en, för mig helt annan och ny värld. Att få leva i en helt ny kultur, med nya människor och i ett annat klimat ska bli så fantastiskt spännande. Bara känslan av att åka iväg helt ensam till en plats som inte är ett dugg lik något jag sett under min uppväxt och träffa nya människor och känna att jag verkligen hjälper till. Den känslan är inget annat än bra.
 
Nu är det bara en sak som återstår innan allting är klappat och klart och det är vaccinationen, den ska jag iväg och få nästa vecka. Annars är allt bokat och fxat, inklusive flygbiljetten så nu är det verkligen på riktigt. Jag kommer att komma iväg. Den 6 september är det dags och hem kommer jag precis i början av december.
 
 
 
 

Introduktion

För en månad sedan tog jag studenten och om knappt två månader sitter jag på ett plan mot Uganda. Där kommer jag att arbeta som volontär på en förskola under 12 veckor.
 
Jag kommer att åka med volontärresebyrån Volontärresor AB --> https://www.volontarresor.se/ och två av bilderna i min header (de två bilderna längre ner i mitt inlägg) är hämtade från deras hemsida.
Projektet jag har valt och organisationen Mgahinga Community Development Organisation (MCDO) driver ligger i Mgahinga, i sydvästra Uganda.
Syftet med projektet är att öka utbildningsnivån i landet, vilket är mycket viktigt i ett utsatt land med en sådan tragisk historia som Uganda. Barnen behöver inte bara hjälp med utbildningen, utan de behöver också känna sig sedda och uppskattade. 
 
Här på min blogg kommer jag att läga upp alla möjliga tankar inför mig resa och såklart, huvudsaken med att jag startat bloggen: försöka blogga så mycket som möjligt nere från Uganda. (De gången jag får tillgång till internet på internetkaféerna).
 
 
 
 
 
 Har ni frågor eller önskemål på vad jag kan ta upp här så var inte rädda för att höra av er. 
RSS 2.0