Dags för köttbullar!

Idag är det dags att bege sig av "hemåt" till Mgahinga igen. Tro det eller ej men ska bli skönt att åka "hem" dit igen, är mer av en by-människa än stadstjej men alltid skönt att kunna gå runt i stan och bo på ett ställe med wi-fi.

 Men innan dess ska det inhandlas ingredienser till köttbullar som vi ska laga på campingen i veckan, så gott det ska bli!
Lite svensk mat kommer inte sitta het fel och dessutom få laga den med mina nya vänner här ska bli riktigt roligt! 

Ska även bli spännande och se om lärarna fortfarande kommer ihåg första versen på "sol vind & vatten" trots att jag inte träffat dem på några dagar. Kul att höra hur de uttalar svenska ord, det svenska språket är inte det lättaste direkt, haha.

Ha det bra! 

Mgahinga Community and Nursery School


Tänkte berätta lite om skolan där jag "jobbar" och trivs jättebra. Där finns 99 elever och 8 lärare, inklusive mig. Barnen är mellan 3 och 14 år och klasserna är baby class, middle class, top class och primary 1 till primary 5. Som jag skrivit innan är jag lärare i engelska, matte, idrott och när möjligheten finns; datorkunskap. Ni skulle se hur barnen skiner upp av glädje varje gång jag är läraren som stiger in i klassrummet och ännu gladare blir de när jag sjunger med dem.

Skoldagarna är från 8-17 med rast(frukost) 10-11 och lunch 13-14. 

I och med att jag kommer stanna hela terminen fick jag en plats på "personaltavlan" och mitt eget ansvarsområde, jag är ansvarig för datorer och sport. 
Lärarrummet/kontoret på skolan:Två gånger den senaste tiden har kag haft med trombonen i skolan och wow så roligt vi hade! 
Lite andra bilder från skolan:

Gorilla tracking


Idag har jag fått vara med om något helt fantastiskt (precis som många andra dagar här i Uganda). 
Min dag började med alarmet ringde 3.15 innan vi gav oss iväg mot en av Ugandas national parker för Gorilla tracking. 
Jobbigt och krävande - ja
Underbart och häftigt - ja! 
Det var inga direkt stigar i skogen när vu spårade gorillorna, de bryr sig inte direkt om stigar utan tar sig fram överallt, så det var bara för oss att följa efter.
Totalt såg vi 26 gorillor innan trackingen var slut, varav tre- fyra stycken på bara 6-7 meters avstånd. Wow dessa fantastiska och häftiga djur, riktigt häftigt att fått se!

Tog såklart många bilder med min kamera så blev bara en med telefonen. 
Bild på den första gorillan vi såg idag: (även ledaren i den gruppen vi spårade och såg senare)


Lite landskapsbilder från bilfärden till nationalparken:

Ja, som ni själva räknat ut så har jag tillgång till internet, jag är iväg på ännu en liten minisemester i stan, Kisoro (ca 15km från Mgahinga där jag vanligtvis bor). Denna gången stannar jag här till måndag kväll. 
RSS 2.0