-Ett perfekt avslut på en perfekt resa.

I tisdags var vår sista heldag i Mgahinga och tillsammans med alla våra vänner utnyttjade vi dagen så mycket som vi bara kunde. 
Det var dags för skolutflykt med skolans tre äldsta klasser, P4, P5 & P6.
30 elever, tre lärare, tre volontärer samt tre vuxna från MCDO, (Festo, Phillip och Godfrey) tryckte in sig i två bilar och åkte förväntansfullt iväg mot Lake Mutanda. I princip ingen av barnen hade lämnat byn innan så bara att få sätta sig i bilen vr ett äventyr, rean då kände jag på mig att de skulle bli en bra dag.
 
Första hälsade vi på skolan som ligger där, med tanke på att de får tag på vatten mycket lättare där vid den skolan var det en stor skillnad mot skolan i Mgahinga och alla lyssnade noga när rektorna pratade om deras olika system och funktioner. Innan det var dags för lunch tog vi med alla barnen ut på bryggan, en del sprang ut av nyfikenhet, andra var aningen skeptiska för vattnet så de behövde lite hjälp på traven innan de vågade lita på att bryggan höll och de inte skulle trilla i. 
Sen var det lunch i massvis, lyx-lunch då det till och med serverades kött och läsk. Efteråt hade vi en liten workshop innan jag, Hanna och några från personalen till allas förvåning hoppade i vattnet och tog en liten simtur. 
 
Skoldagen spreng förbi alldeles för fort men det var ett trött och glatt gäng som begav sig hemåt. 
Min och Hannas sista kväll i Mgahinga hade kommit och alla slog på stort. Det köptes in alla möjliga saker att lägga på brasan, som efterrätt visade vi hur man gjorde "bananbåtar" med choklad, vilket blev en riktig storfavorit!
 
-Ett perfekt avslut på en perfekt resa.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Queen Elisabeth

Under helgens tripp till Ugandas näst största Nationalpark, Queen Elisabeth stötte vi bl.a på flodhästar, bufflar, elefanter, lejon och apor och fåglar av alla möjliga slag. 
Började helgen med att titta på lejon och avslutade med schimpans tracking.
Det var två trötta systrar som återvände "hem" till Mgahinga efter en häftig helg. 

Vi kan nu stolt bocka av 
• bestiga Mount Muhabura
• safari i Afrika
Inom loppet av en vecka. Hallelujha! 


Andra spännande saker

Förutom våra workshops med skolan har det hänt en del andra spännande saker också såklart. 
I måndags var vi på marknad och handlade på oss allt från tyger till tomater, marknaden ägde rum i Kisoro (1,5 mil ifrån där vi bor). Vi bestämde oss för att det var en lagom promenad så vi gick hela vägen, kanske inte det smartarste med tanke på att Mount Muhabura stod på schemat nästa dag.

Efter fem timmars haik på tisdagen nådde vi äntligen toppen av det högsta berget i detta området. 
Utmattande är bara förnamnet om man säger så.
Efter en liten lunch började vi vandra nedåt igen och jag tror aldrig det varit så gott med mat i magen som efter en heldag upp och nedför berget. Nu har jag tagit mig upp för två av tre berg här, nästa gång står Mount Gahinga på tur. 

Idag åker jag och Hanna iväg till Queen Elisabeth på ett par dagars safari, på tisdag är det utflykt med skolan och sen börjar vi resan hemåt på onsdag. 

Det var allt för nu, massa resekramar från systrarna Fridh.


RSS 2.0