Bloggare för varenda unge

Hej på er!

Jag har blivit "bloggare för varenda unge" hos UNICEF och har ni en blogg så tycker jag att ni också kan klicka er in och bli det. Enkelt & Bra!

Kräver inget stort arbete eller ansvar men tillsammans sprider vi ett viktigt budskap. Nedan ser ni texten från UNICEF:s hemsida under fliken "bloggare för varenda unge". Till menyn i vänster kan ni även se en bild från UNICEF som visar att jag är bloggare för varenda unge, finns en del olika att välja på deras hemsida.

 

KÄMPA FÖR VARENDA UNGE!

Varje dag, året om kränks och utnyttjas barn medan omvärlden tittar på – eller bort. Så skulle det inte behöva vara. Alla har vi ett val. Antingen gör du ingenting – eller så gör du någonting. Tillsammans kan vi förändra förutsättningarna för miljontals barn världen över.

Det går att skydda barn mot våld, övergrepp och exploatering. Det går att ge dem trygghet, utbildning och mat för dagen. Och det går att befria barn från ett liv som soldat, gatubarn eller prostituerad.

UNICEF, världens ledande barnrättsorganisation, finns på plats i regeringskorridorer, slumområden, flyktingläger och avlägsna byar och arbetar dygnet runt för att ALLA barn ska få den barndom som de har rätt till. Det handlar om så självklara saker som till exempel rent vatten, vaccin mot dödliga sjukdomar, bra hälsovård, skola och skydd mot våld, övergrepp och diskriminering.

På unicef.se kan du vara med och kämpa för varenda unge, eller sprid budskapet du också genom att blogga, twittra eller "facebooka" om barns rättigheter.

Vi kanske inte kan förändra världen idag, men allt stort börjar med något litet.

Du kan göra större skillnad än du tror.

Foto: UNICEF/Georgina Cranston
 

 

 

60 dagar till Kenya!

Nytt blogginlägg- Ny resa!
Den här gången blir det Kenya i januari och tre månader framåt tillsammans med peaceworks-gänget i min klass på Mullsjö Folkhögskola. Vi är sex stycken som kommer bo och jobba två och två på olika projekt, både sjukhus och skolor. 
 
Vi har precis avslutat två fullspäckade och lärorika volontärförberedande utbildningsdagar med Peaceworks så nu kan nu nedräkningen till Kenya börja..Bara 60 dagar kvar!
60 dagar tills vi faktiskt är på plats i Nairobi,
60 dagar till nästa äventyr!
 
Tiden bara springer iväg här uppe i Mullsjö och nu känns det verkligen som att Kenya-resan är inom räckhåll och jag tror jag pratar (skriver) för oss alla: Nu är vi riktigt peppade & taggade på att ge oss iväg.
Såklart det finns lite nervositet och jobb kvar, men det är så det ska vara. Heja oss!
 
På bilden hittar ni oss som går peaceworkinriktningen (PW-gänget) på Volontrlinjen Global i år och vår klasslärare Gerd.  (Lägg märke till våra snygga tröjor som vi fick av Peaceworks idag efter utbildningen).
 
 Johanna, Elin, Moa, Gerd, Ebba, Ellen & Rebecka.
 
Som sagt, nu när Kenya-resan faktiskt närmasr sig så kommer det att dyka upp lite blogginlägg redan innan resan, så håll koll.
 
Torsdagskramar, Ebba
RSS 2.0