Habari ajioni/God kväll!Karibu (välkommen)! Kanske inte så man brukar starta ett blogginlägg men får ju passa på att skryta med den swahili jag lyckats snappa upp.

Nu är vi igenom första hela skolveckan på våra projekt och det har hänt en dem spännande saker både här och där, allt från kyrkobesök och bergsklättring till sånger, lekar och skolutflykt. Vi har inte fått något "fast" schema på skolan än, då en del lärare har varit iväg den här veckan. Fast lektioner har det såklart ändå blivit, vi har haft både engelska, matte och bild. På rasterna har det sjungits "Imse vimse spindel", hoppats hopprep och spelats fotboll. Det har även pågått en del språkundervisning Swahili-svenska mellan oss och barnen men det kommer säkerligen ta sin lilla tid innan vi sätter alla dessa uttal och fraser. 
Men, vi har ett problem här. För er som inte känner mig eller Ellen är det viktigt att ni vet att hon är från Norrtälje och jag från lilla Hurva i (Skånes mittpunkt). Det säger ju sig självt att dialekterna krockar lite titt som tätt så blir spännande att se om barnen pratar stockholmska eller skånska när vi åker härifrån. 

För varje dag som går "landar" vi mer och mer i livet här ute på den kenyanska landsbygden och under vår upptäcksfärd i tisdags hittade vi en fin liten damm där vi slog oss ner och njöt av en nyinköpt mango samtidigt som solen försvann bakom trädtopparna. 

Värt att nämna är också att vi blivit vana Boda-Boda-passagerare då vi åkt in till Nyansiongo ett antal gånger och ibland händer det att vi tar en Boda till skolan också. 
*Boda-boda= motorcykeltaxi som är det vanligaste sättet att ta sig fram och tillbaka på om man tycker att benen behöver vila. 

Vi har även varit och hälsat på hos de andra i vårt peaceworks-gäng och fått se hur de bor.  Moa och Rebecka bor mellan oss och Nyansiongo med en massa teplantage som grannar och Elin och Johanna håller till precis intill sjukhuset i Nyansiongo centrum. 

I morgon ska  vi allihop in till den större staden Kisii här i närheten och sen är det dags att samlas här hemma hos mig och Ellen för en riktig sleepover som säkerligen kommer ge många diskussioner, skvaller och skratt. 

Tack och hej!Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0