En helg av perfektion

Oj oj oj, vilken helg!
I fredags gav vi oss alla sex iväg mot Kisumu (Kenyas tredje största stad) och ett aningen varmare klimat.
Efter nästintill fyra timmar på resande fot, inklusive lite förvirring och åkande i en tuk-tuk hittade vi vårt hotell. 



Först på listan stod självklart lunch så "Best Pizza in Kisumu" googlades fram och vi hamnade på ett mysigt ställe där vi kunde njuta av vars en mycket efterlängtad pizza. Trots att Ugali, kål och ärtor är både gott och nyttigt så var vi nog alla väldigt glada att få känna smaken av något annat (och lite mer kryddat) för en stund. 

Vi gjorde sen ett försök att hitta en fin plats vid Victoriasjön men vi gick nog åt aningen fel håll då allt vi hittade just då var en järnväg och ett industriområde. Då beslutade vi istället att ta oss tillbaka till hotellet och försöka igen nästa dag - vilket vi gjorde helt rätt i.
På lördagen åkte vi till ett ställe (ännu en gång med tuk-tuk) vid namn "Keboko Bay Resort". Där fick vi ett fint välkomnande av ett gäng flodhästar och bara en liten stund senare satt vi på en båt bara några meter ifrån dem. Solen sken, flodhästarna badade på som vanligt och våra kameror klickade nästan i takt med varandra. 




Efter en timme på Victoriasjön var vi ju tvungna att prova käka fisk (som alla sagt till oss ungefär sisådär 100 gånger att vi var tvugna att göra i Kisumu). Och ja, alla hade rätt, det blev en utsökt lunch med både bra sällskap och fin utsikt. 







Och nu, håll i er! 
Innan vi tog oss tillbaka till hotellet köpte vi GLASS, något som det nog var mer än jag som längtat efter, glass-freak som jag är hehe. 

Lördagskvällen innebar bara trevligheter och en aning lyx. Åt en fin middag (med fruktsallad och ännu en gång glass till efterrätt) innan vi dansade av oss långt förbi läggdags på hotellets rooftop-bar med utsikt över stan. 




Kisumu var varmt, fullt med människor och gav ett gäng nya myggbett. Men med oss hem fanns framför allt; nya minnen, en lagom solbränna, lite godis och ett stort leende på läpparna. 

Once again, a wonderful weekend with these wonderful friends of mine. 






Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0