Bloggare för varenda unge

Hej på er!

Jag har blivit "bloggare för varenda unge" hos UNICEF och har ni en blogg så tycker jag att ni också kan klicka er in och bli det. Enkelt & Bra!

Kräver inget stort arbete eller ansvar men tillsammans sprider vi ett viktigt budskap. Nedan ser ni texten från UNICEF:s hemsida under fliken "bloggare för varenda unge". Till menyn i vänster kan ni även se en bild från UNICEF som visar att jag är bloggare för varenda unge, finns en del olika att välja på deras hemsida.

 

KÄMPA FÖR VARENDA UNGE!

Varje dag, året om kränks och utnyttjas barn medan omvärlden tittar på – eller bort. Så skulle det inte behöva vara. Alla har vi ett val. Antingen gör du ingenting – eller så gör du någonting. Tillsammans kan vi förändra förutsättningarna för miljontals barn världen över.

Det går att skydda barn mot våld, övergrepp och exploatering. Det går att ge dem trygghet, utbildning och mat för dagen. Och det går att befria barn från ett liv som soldat, gatubarn eller prostituerad.

UNICEF, världens ledande barnrättsorganisation, finns på plats i regeringskorridorer, slumområden, flyktingläger och avlägsna byar och arbetar dygnet runt för att ALLA barn ska få den barndom som de har rätt till. Det handlar om så självklara saker som till exempel rent vatten, vaccin mot dödliga sjukdomar, bra hälsovård, skola och skydd mot våld, övergrepp och diskriminering.

På unicef.se kan du vara med och kämpa för varenda unge, eller sprid budskapet du också genom att blogga, twittra eller "facebooka" om barns rättigheter.

Vi kanske inte kan förändra världen idag, men allt stort börjar med något litet.

Du kan göra större skillnad än du tror.

Foto: UNICEF/Georgina Cranston
 

 

 
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0