-Ett perfekt avslut på en perfekt resa.

I tisdags var vår sista heldag i Mgahinga och tillsammans med alla våra vänner utnyttjade vi dagen så mycket som vi bara kunde. 
Det var dags för skolutflykt med skolans tre äldsta klasser, P4, P5 & P6.
30 elever, tre lärare, tre volontärer samt tre vuxna från MCDO, (Festo, Phillip och Godfrey) tryckte in sig i två bilar och åkte förväntansfullt iväg mot Lake Mutanda. I princip ingen av barnen hade lämnat byn innan så bara att få sätta sig i bilen vr ett äventyr, rean då kände jag på mig att de skulle bli en bra dag.
 
Första hälsade vi på skolan som ligger där, med tanke på att de får tag på vatten mycket lättare där vid den skolan var det en stor skillnad mot skolan i Mgahinga och alla lyssnade noga när rektorna pratade om deras olika system och funktioner. Innan det var dags för lunch tog vi med alla barnen ut på bryggan, en del sprang ut av nyfikenhet, andra var aningen skeptiska för vattnet så de behövde lite hjälp på traven innan de vågade lita på att bryggan höll och de inte skulle trilla i. 
Sen var det lunch i massvis, lyx-lunch då det till och med serverades kött och läsk. Efteråt hade vi en liten workshop innan jag, Hanna och några från personalen till allas förvåning hoppade i vattnet och tog en liten simtur. 
 
Skoldagen spreng förbi alldeles för fort men det var ett trött och glatt gäng som begav sig hemåt. 
Min och Hannas sista kväll i Mgahinga hade kommit och alla slog på stort. Det köptes in alla möjliga saker att lägga på brasan, som efterrätt visade vi hur man gjorde "bananbåtar" med choklad, vilket blev en riktig storfavorit!
 
-Ett perfekt avslut på en perfekt resa.
 
 
 
 
 
 
 
 
 Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0