Jul, resfeber och nervositet?

Igår blev det jullov, idag åker jag hemåt till Skåne och om 30 dagar bär det av mot Kenya, respektive Zimbabwe och Sydafrika. 
 
De senaste veckorna har bestått av förberedelser (och såklart fika i mängder) av olika slag. Packlistor har skrivits, mediciner & myggnät har införskaffats, tankar & funderingar har diskuterats och jag tror även att både resfeber och nervositet har börjat sprida sig lite i klassen.
Men det är så det ska va inför en resa, en härlig stämning med en lagom nypa nervositet.
 
I torsdags var vi hemma hos vår lärare Gerd och tillagade det som vi kommer käka mycket under volontärperioden, nämligen Ugali. En tjockare majsgröt som är en viktig basföda som äts i princip varje dag. För några var det en succé medan andra nog hade hoppats på lite mera smak.
 
Så där satt vi, ett gäng skrattande volontärer, i ett hus på den småländska landsbygden och käkade Ugali med händerna (att äta med gaffel är ju fusk). Vi gjorde en liten lyxvariant med en kål, lök-och tomatsås och en välkryddad kyckling. Gott blev det!
 
Så, nu beger vi oss alla hemåt för lite julledighet och inhandling av de sista sakerna som är ett måste i resväskan.
 
God Jul!
Kram Ebba
 
 
Ugali:
 
4 av oss 6 som sticker till Kenya:
 
RSS 2.0